Kaasrijst met knoflook

Gepubliceerd op: 10 oktober 2023

Kooktijd: 25 minuten

Ingrediënten/Benodigdheden (4 personen):

  • 500 gram basmatirijst
  • 750 ml kippenbouillon
  • 4 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 150 gram geraspte kaas
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Snufje zout en peper

Bereiding

  1. Verwarm de olijfolie in een pan op middelhoog vuur en voeg de knoflook toe.
  2. Voeg de rijst toe en bak deze al roerend 2 minuten mee.
  3. Voeg de bouillon toe en breng het aan de kook.
  4. Draai het vuur laag en laat het 15 minuten zachtjes koken, of totdat de rijst gaar is.
  5. Voeg de kaas, zout en peper toe en roer goed door.
  6. Laat het nog 5 minuten zachtjes koken.
  7. Serveer direct.

Voedingswaarde (per portie):

  • Calorieën: 384 kcal
  • Koolhydraten: 39,5 gram
  • Vetten: 13,8 gram
  • Eiwitten: 14,3 gram