Kaasrijst met knoflook
Kooktijd: 25 minuten
Ingrediënten/Benodigdheden (4 personen):
- 500 gram basmatirijst
- 750 ml kippenbouillon
- 4 teentjes knoflook, fijngesneden
- 150 gram geraspte kaas
- 2 eetlepels olijfolie
- Snufje zout en peper
Bereiding
- Verwarm de olijfolie in een pan op middelhoog vuur en voeg de knoflook toe.
- Voeg de rijst toe en bak deze al roerend 2 minuten mee.
- Voeg de bouillon toe en breng het aan de kook.
- Draai het vuur laag en laat het 15 minuten zachtjes koken, of totdat de rijst gaar is.
- Voeg de kaas, zout en peper toe en roer goed door.
- Laat het nog 5 minuten zachtjes koken.
- Serveer direct.
Voedingswaarde (per portie):
- Calorieën: 384 kcal
- Koolhydraten: 39,5 gram
- Vetten: 13,8 gram
- Eiwitten: 14,3 gram