Indische gehaktballetjes met ketjap en groentenasi (voor 4 personen)

Gepubliceerd op: 21 september 2023

Ingrediënten:

  • 500 gram gehakt
  • 2 eetlepels ketjap
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 eetlepel gedroogde kruiden naar keuze
  • 2 uien, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 2 eetlepels olie
  • 1 kg gekookte asperges, fijngesneden
  • 500 gram gekookte erwten
  • 500 gram gesneden wortels
  • 500 gram gesneden paprika
  • 500 gram gesneden champignons
  • 1 eetlepel gemberpoeder
  • 2 lente-uitjes, fijngesneden
  • zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Meng het gehakt, de ketjap, sesamolie en kruiden in een kom.
  3. Voeg de ui, knoflook, sojasaus en olie toe en meng tot een homogene massa.
  4. Vorm kleine balletjes van het gehaktmengsel en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  5. Bak de balletjes in de oven gedurende 20 minuten.
  6. Verwarm intussen de olie in een grote pan en voeg de ui, knoflook en gemberpoeder toe.
  7. Voeg de asperges, erwten, wortels, paprika, champignons en lente-uitjes toe en bak gedurende 5 minuten.
  8. Voeg de ketjap toe en breng alles op smaak met zout en peper.
  9. Voeg de gehaktballetjes toe en bak nog 5 minuten.

Kooktijd:

30 minuten

Calorieën en voedingswaarde:

Per portie (4 personen): Calorieën: 585 kcal Koolhydraten: 36,7 g Vetten: 28,3 g Eiwitten: 43,5 g