Ingrediënten:
- 500 gram gehakt
- 2 eetlepels ketjap
- 1 eetlepel sesamolie
- 1 eetlepel gedroogde kruiden naar keuze
- 2 uien, fijngesneden
- 2 teentjes knoflook, fijngesneden
- 1 eetlepel sojasaus
- 2 eetlepels olie
- 1 kg gekookte asperges, fijngesneden
- 500 gram gekookte erwten
- 500 gram gesneden wortels
- 500 gram gesneden paprika
- 500 gram gesneden champignons
- 1 eetlepel gemberpoeder
- 2 lente-uitjes, fijngesneden
- zout en peper naar smaak
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Meng het gehakt, de ketjap, sesamolie en kruiden in een kom.
- Voeg de ui, knoflook, sojasaus en olie toe en meng tot een homogene massa.
- Vorm kleine balletjes van het gehaktmengsel en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Bak de balletjes in de oven gedurende 20 minuten.
- Verwarm intussen de olie in een grote pan en voeg de ui, knoflook en gemberpoeder toe.
- Voeg de asperges, erwten, wortels, paprika, champignons en lente-uitjes toe en bak gedurende 5 minuten.
- Voeg de ketjap toe en breng alles op smaak met zout en peper.
- Voeg de gehaktballetjes toe en bak nog 5 minuten.
Kooktijd:
30 minuten
Calorieën en voedingswaarde:
Per portie (4 personen):
Calorieën: 585 kcal
Koolhydraten: 36,7 g
Vetten: 28,3 g
Eiwitten: 43,5 g