Hutspot recept

Gepubliceerd op: 20 januari 2024

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 1 kg aardappelen
  • 500 gram winterpeen
  • 500 gram uien
  • 500 gram magere runderlappen
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 kruidnagels
  • 1 takje tijm
  • 50 gram roomboter
  • 150 ml melk
  • Zout en peper

Bereiding:

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken.
  2. Was de winterpeen en snijd deze in plakjes.
  3. Pel de uien en snijd ze in halve ringen.
  4. Snijd het vlees in blokjes.
  5. Doe het vlees in een pan met water en voeg de laurierblaadjes, kruidnagels en tijm toe. Breng aan de kook en laat het vervolgens op laag vuur sudderen voor ongeveer 1,5 uur.
  6. Kook intussen de aardappelen en winterpeen in een aparte pan gaar in ongeveer 20 minuten.
  7. Giet de aardappelen en winterpeen af en stamp ze samen tot een grove puree. Voeg de melk en roomboter toe en meng goed door elkaar.
  8. Verwijder de laurierblaadjes, kruidnagels en tijm uit de pan met vlees. Voeg de uien toe en laat deze nog 15 minuten mee sudderen.
  9. Giet het vocht af en voeg het vlees en uienmengsel toe aan de puree. Meng alles goed door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
  10. Serveer de hutspot warm.

Serveertemperatuur:

Serveer de hutspot warm.

Totale tijd:

Ongeveer 2 uur en 15 minuten (inclusief 1,5 uur sudderen van het vlees).

Voedingswaarde per portie:

  • Energie: 600 kcal
  • Vet: 15 gram
  • Verzadigd vet: 7 gram
  • Koolhydraten: 75 gram
  • Waarvan suikers: 15 gram
  • Eiwitten: 40 gram
  • Zout: 2 gram