Hutspot met klapstuk - 4 personen

Gepubliceerd op: 21 september 2023

  • Ingrediënten:
    • 1 kilo aardappelen
    • 2 uien
    • 500 gram wortelen
    • 2 eetlepels boter
    • 2 bouillonblokjes
    • 4 stuks klapstuk (rundvlees)
    • Zout, peper, nootmuskaat
  • Kooktijd: 30 minuten
  • Calorieën per portie: 440 Kcal
  • Voedingswaarde per portie:
    • Eiwitten: 24 gram
    • Koolhydraten: 61 gram
    • Vetten: 11 gram
  • Bereiding:
    1. Schil de aardappelen en snijd ze in kleine stukjes. Schil de uien en snijd ze in kleine stukjes.
    2. Schil de wortelen en snijd ze in dunne plakjes.
    3. Doe de aardappelen, uien en wortelen in een pan met water.
    4. Voeg de bouillonblokjes en wat zout toe en laat het geheel 15 minuten koken.
    5. Giet de aardappelen, uien en wortelen af en voeg de boter toe.
    6. Meng alles goed door elkaar en voeg wat zout, peper en nootmuskaat toe naar smaak.
    7. Verwarm een koekenpan en bak de klapstukken in 3 minuten aan beide kanten goudbruin.
    8. Serveer de hutspot met de klapstukken.