Hutspot met klapstuk - 4 personen
- Ingrediënten:
- 1 kilo aardappelen
- 2 uien
- 500 gram wortelen
- 2 eetlepels boter
- 2 bouillonblokjes
- 4 stuks klapstuk (rundvlees)
- Zout, peper, nootmuskaat
- Kooktijd: 30 minuten
- Calorieën per portie: 440 Kcal
- Voedingswaarde per portie:
- Eiwitten: 24 gram
- Koolhydraten: 61 gram
- Vetten: 11 gram
- Bereiding:
- Schil de aardappelen en snijd ze in kleine stukjes. Schil de uien en snijd ze in kleine stukjes.
- Schil de wortelen en snijd ze in dunne plakjes.
- Doe de aardappelen, uien en wortelen in een pan met water.
- Voeg de bouillonblokjes en wat zout toe en laat het geheel 15 minuten koken.
- Giet de aardappelen, uien en wortelen af en voeg de boter toe.
- Meng alles goed door elkaar en voeg wat zout, peper en nootmuskaat toe naar smaak.
- Verwarm een koekenpan en bak de klapstukken in 3 minuten aan beide kanten goudbruin.
- Serveer de hutspot met de klapstukken.