Ingrediënten (voor 4 personen)
- 400 gram kikkererwten (uit blik)
- 3 teentjes knoflook
- 3 eetlepels tahin (sesampasta)
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 citroen
- 1 theelepel komijnpoeder
- zout en peper naar smaak
- paprikapoeder (optioneel)
- peterselie (optioneel)
Bereiding
- Giet de kikkererwten af en spoel ze goed af onder de kraan.
- Pel de knoflookteentjes en snijd ze in kleine stukjes.
- Doe de kikkererwten, knoflook, tahin, olijfolie, het sap van de citroen en komijnpoeder in een keukenmachine of blender.
- Blend alles tot een gladde massa. Voeg indien nodig wat water toe om de hummus smeuïger te maken.
- Breng de hummus op smaak met zout en peper.
- Als je de hummus wat pittiger wilt maken, kun je er ook wat paprikapoeder aan toevoegen.
- Schep de hummus in een schaaltje en garneer eventueel met wat peterselie.
- Serveer de hummus met wat pitabroodjes, stukjes groenten (zoals komkommer en wortel) en/of crackers.
Serveertemperatuur
De hummus kan zowel warm als koud geserveerd worden. Als je het warm wilt serveren, kun je de hummus kort opwarmen in de magnetron of in een pannetje op het vuur.
Aantal personen
Dit recept is geschikt voor 4 personen als bijgerecht of snack.
Totale tijd
De totale bereidingstijd is ongeveer 10 minuten.
Voedingswaarde per portie
- Energie: 242 kcal
- Vet: 15,6 gram
- Verzadigd vet: 2,2 gram
- Koolhydraten: 19,5 gram
- Suikers: 2,6 gram
- Vezels: 5,2 gram
- Eiwitten: 7,3 gram
- Zout: 0,5 gram