Honing knoflook zalm met rijst

Gepubliceerd op: 14 januari 2024

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 30 minuten

Voedingswaarde per persoon:

  • Energie: 435 kcal
  • Vet: 18 g
  • Verzadigd vet: 3 g
  • Koolhydraten: 38 g
  • Suikers: 12 g
  • Eiwitten: 30 g
  • Zout: 1,2 g

Benodigdheden:

  • 4 zalmfilets (à 150 g)
  • 4 teentjes knoflook
  • 4 eetlepels honing
  • 300 gram rijst
  • 500 ml water
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Peper en zout

Bereidingswijze:

  1. Bereid de rijst volgens de instructies op de verpakking. Voeg eventueel een bouillonblokje toe voor extra smaak.
  2. Verwarm de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  3. Pel de knoflookteentjes en snijd ze in dunne plakjes.
  4. Bak de knoflook in de pan totdat deze goudbruin en knapperig is.
  5. Haal de knoflook uit de pan en laat uitlekken op een stuk keukenpapier.
  6. Bestrooi de zalmfilets met peper en zout.
  7. Leg de zalmfilets in de pan, met de huid naar beneden.
  8. Bak de zalm 3-4 minuten aan elke kant, afhankelijk van de dikte van de filets.
  9. Haal de zalm uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
  10. Voeg de honing toe aan de pan en laat dit kort karamelliseren.
  11. Voeg de knoflook toe aan de pan en bak deze kort mee.
  12. Leg de zalmfilets terug in de pan en besprenkel met de honing-knoflooksaus.
  13. Laat de zalm nog 1-2 minuten in de pan liggen, zodat de saus goed kan intrekken.
  14. Serveer de zalm met de rijst en garneer met de knapperige knoflookplakjes.

Eet smakelijk!