Honing kip met rijst

Gepubliceerd op: 24 januari 2024

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 4 kipfilets (600 gram)
  • 200 gram rijst
  • 2 eetlepels honing
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 courgette
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • Peper en zout naar smaak

Bereiding:

  1. Bereid de rijst volgens de instructies op de verpakking.
  2. Snijd de kipfilets in blokjes en marineer ze met de honing, geperste knoflook, paprikapoeder, oregano en peper en zout naar smaak. Laat dit minimaal 30 minuten marineren in de koelkast.
  3. Snipper de ui en snijd de paprika's en courgette in blokjes.
  4. Verhit de olijfolie in een grote pan en bak hierin de gemarineerde kipfiletstukjes goudbruin.
  5. Voeg vervolgens de gesneden groenten toe en bak deze mee tot ze zacht zijn.
  6. Voeg de gekookte rijst toe aan de pan en meng alles goed door elkaar.
  7. Breng het geheel op smaak met peper en zout.
  8. Serveer de honing kip met rijst warm.

Serveertemperatuur:

De honing kip met rijst kan warm geserveerd worden.

Totale tijd:

De totale bereidingstijd voor dit gerecht bedraagt ongeveer 45 minuten, inclusief 30 minuten marineertijd.

Voedingswaarde:

  • Energie: 565 kcal
  • Eiwitten: 34 gram
  • Koolhydraten: 62 gram
  • Vetten: 19 gram
  • Vezels: 6 gram