Ingrediënten (voor 4 personen):
- 4 kipfilets (600 gram)
- 200 gram rijst
- 2 eetlepels honing
- 2 teentjes knoflook
- 1 ui
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 1 courgette
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel gedroogde oregano
- Peper en zout naar smaak
Bereiding:
- Bereid de rijst volgens de instructies op de verpakking.
- Snijd de kipfilets in blokjes en marineer ze met de honing, geperste knoflook, paprikapoeder, oregano en peper en zout naar smaak. Laat dit minimaal 30 minuten marineren in de koelkast.
- Snipper de ui en snijd de paprika's en courgette in blokjes.
- Verhit de olijfolie in een grote pan en bak hierin de gemarineerde kipfiletstukjes goudbruin.
- Voeg vervolgens de gesneden groenten toe en bak deze mee tot ze zacht zijn.
- Voeg de gekookte rijst toe aan de pan en meng alles goed door elkaar.
- Breng het geheel op smaak met peper en zout.
- Serveer de honing kip met rijst warm.
Serveertemperatuur:
De honing kip met rijst kan warm geserveerd worden.
Totale tijd:
De totale bereidingstijd voor dit gerecht bedraagt ongeveer 45 minuten, inclusief 30 minuten marineertijd.
Voedingswaarde:
- Energie: 565 kcal
- Eiwitten: 34 gram
- Koolhydraten: 62 gram
- Vetten: 19 gram
- Vezels: 6 gram