Heerlijke stoofvlees

Gepubliceerd op: 8 oktober 2023

Benodigdheden

  • 1 kg rundvlees, gesneden in blokjes
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 el bloem
  • 3 el olijfolie
  • 2 el tomatenpuree
  • 500 ml runderbouillon
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 takje tijm
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder
  • 1 theelepel zout
  • 0,5 theelepel peper

Kooktijd

Kooktijd: 2 uur en 30 minuten

Ingrediënten

  • 1 kg rundvlees, gesneden in blokjes
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 el bloem
  • 3 el olijfolie
  • 2 el tomatenpuree
  • 500 ml runderbouillon
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 takje tijm
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder
  • 1 theelepel zout
  • 0,5 theelepel peper

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175°C.
  2. Verhit 2 el olijfolie in een ovenschaal en bak hierin de blokjes rundvlees rondom bruin.
  3. Voeg de ui toe en bak deze mee totdat deze glazig is.
  4. Voeg de knoflook toe en bak deze mee.
  5. Strooi de bloem over de ingrediënten in de ovenschaal en meng het geheel goed.
  6. Voeg de tomatenpuree, runderbouillon, laurierblaadjes, tijm, gerookte paprikapoeder, zout en peper toe aan de ovenschaal.
  7. Meng alles goed door elkaar en voeg de rest van de olijfolie toe.
  8. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie.
  9. Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven en laat het stoofvlees in 2 uur en 30 minuten gaar stoven.
  10. Verwijder het aluminiumfolie en laat het stoofvlees nog 10 minuten in de oven staan.

Voedingswaarde

Voedingswaarde per portie: 500 kcal, 10 g vet, 10 g eiwit, 5 g koolhydraten