Heerlijke stoofvlees

Benodigdheden
- 1 kg rundvlees, gesneden in blokjes
- 1 ui, fijngesneden
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 2 el bloem
- 3 el olijfolie
- 2 el tomatenpuree
- 500 ml runderbouillon
- 2 laurierblaadjes
- 1 takje tijm
- 1 theelepel gerookte paprikapoeder
- 1 theelepel zout
- 0,5 theelepel peper
Kooktijd
Kooktijd: 2 uur en 30 minuten
Ingrediënten
- 1 kg rundvlees, gesneden in blokjes
- 1 ui, fijngesneden
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 2 el bloem
- 3 el olijfolie
- 2 el tomatenpuree
- 500 ml runderbouillon
- 2 laurierblaadjes
- 1 takje tijm
- 1 theelepel gerookte paprikapoeder
- 1 theelepel zout
- 0,5 theelepel peper
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Verhit 2 el olijfolie in een ovenschaal en bak hierin de blokjes rundvlees rondom bruin.
- Voeg de ui toe en bak deze mee totdat deze glazig is.
- Voeg de knoflook toe en bak deze mee.
- Strooi de bloem over de ingrediënten in de ovenschaal en meng het geheel goed.
- Voeg de tomatenpuree, runderbouillon, laurierblaadjes, tijm, gerookte paprikapoeder, zout en peper toe aan de ovenschaal.
- Meng alles goed door elkaar en voeg de rest van de olijfolie toe.
- Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie.
- Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven en laat het stoofvlees in 2 uur en 30 minuten gaar stoven.
- Verwijder het aluminiumfolie en laat het stoofvlees nog 10 minuten in de oven staan.
Voedingswaarde
Voedingswaarde per portie: 500 kcal, 10 g vet, 10 g eiwit, 5 g koolhydraten