Havermoutpap met eiwit en kaneel

Gepubliceerd op: 2 oktober 2023

Benodigdheden:

  • Voor 2 personen:
  • 120 gram havermout
  • 200 ml. plantaardige melk
  • 2 eetlepels kaneel
  • 2 eiwitten

Kooktijd:

  • Kooktijd: 10-15 minuten

Ingredienten:

  • 120 gram havermout
  • 200 ml. plantaardige melk
  • 2 eetlepels kaneel
  • 2 eiwitten

Voedingswaarde:

  • Vetten: 3 gram
  • Koolhydraten: 30 gram
  • Eiwitten: 15 gram

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de plantaardige melk in een pan op middelhoog vuur.
  2. Voeg de havermout toe aan de melk en roer regelmatig.
  3. Breng de havermoutpap op smaak met kaneel.
  4. Voeg het eiwit toe en roer alles goed door elkaar.
  5. Laat de havermoutpap 4-5 minuten zachtjes koken.
  6. Breng eventueel op smaak met extra kaneel of andere kruiden.
  7. Serveer de havermoutpap met de overgebleven eiwitten.