Gorgonzola recept

Gepubliceerd op: 11 januari 2024

Gorgonzola recept

Aantal personen: 4

Kooktijd: 20 minuten

Temperatuur: geen

Voedingswaarde per persoon:

  • Energie: 350 kcal
  • Vet: 25 gram
  • Koolhydraten: 10 gram
  • Eiwitten: 20 gram

Benodigde ingrediënten

  • 300 gram Gorgonzola
  • 400 gram pasta naar keuze
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 ml room
  • 1 handvol verse peterselie
  • zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.
  2. Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
  3. Verhit een grote pan op middelhoog vuur en voeg de ui en knoflook toe. Bak deze voor 2-3 minuten tot ze zacht zijn.
  4. Voeg de Gorgonzola en room toe aan de pan en laat dit op laag vuur smelten tot een romige saus.
  5. Giet de gekookte pasta af en voeg deze toe aan de pan met de saus.
  6. Hak de peterselie fijn en voeg dit toe aan de pan.
  7. Breng op smaak met zout en peper.
  8. Roer alles goed door elkaar en laat het geheel nog 2-3 minuten op laag vuur staan.
  9. Serveer de Gorgonzola pasta warm en garneer eventueel met extra peterselie.

Eet smakelijk!