Ingrediënten (voor 2 personen):
- 200 gram quinoa
- 1 teentje knoflook
- 1 rode ui
- 200 gram kikkererwten
- 1 avocado
- 2 eetlepels olijfolie
- 50 gram vers geraspte Parmezaanse kaas
- 1 eetlepel citroensap
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- 1 theelepel Italiaanse kruiden
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze:
- Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Pel en pers het teentje knoflook.
- Pel en snipper de rode ui.
- Verwarm de olijfolie in een koekenpan en fruit de knoflook en ui erin.
- Voeg de kikkererwten toe en bak ze 5 minuten mee.
- Halveer de avocado en verwijder de pit.
- Giet het citroensap en de balsamicoazijn in de pan en voeg de Italiaanse kruiden en zout en peper naar smaak toe.
- Verdeel de quinoa over 2 kommen en verdeel hierover de kikkererwtenmengsel.
- Garneer met de helften avocado en de Parmezaanse kaas.
Kooktijd:
30 minuten
Calorieën en voedingswaarde:
Calorieën per persoon: 519 kcal
Voedingswaarde per persoon:
- Eiwitten: 17,4 gram
- Koolhydraten: 51,3 gram
- Vetten: 26,2 gram