Gezonde Knoflooksaus van Magere Franse Kwark

Gepubliceerd op: 14 januari 2024

Aantal personen: 4

Kooktijd: 10 minuten

Voedingswaarde per persoon:

  • Energie: 115 kcal
  • Vet: 7 g
  • Verzadigd vet: 3 g
  • Koolhydraten: 6 g
  • Suikers: 3 g
  • Eiwitten: 7 g
  • Zout: 0,5 g

Benodigdheden:

  • 250 gram magere Franse kwark
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl citroensap
  • 1 tl honing
  • 1 tl gedroogde dille
  • Peper en zout naar smaak

Bereiding:

  1. Pel de teentjes knoflook en hak ze fijn.
  2. Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de knoflook tot het lichtbruin begint te worden.
  3. Haal de pan van het vuur en laat de knoflook afkoelen.
  4. Meng in een kom de magere Franse kwark, citroensap, honing en gedroogde dille door elkaar.
  5. Voeg de afgekoelde knoflook toe aan de kwark en roer goed door.
  6. Breng de knoflooksaus op smaak met peper en zout.
  7. Laat de saus minimaal 10 minuten in de koelkast staan zodat de smaken goed kunnen intrekken.
  8. Serveer de knoflooksaus als dip bij groenten, als saus bij vlees of als dressing bij salades.