Gezonde Knoflooksaus van Magere Franse Kwark
Aantal personen: 4
Kooktijd: 10 minuten
Voedingswaarde per persoon:
- Energie: 115 kcal
- Vet: 7 g
- Verzadigd vet: 3 g
- Koolhydraten: 6 g
- Suikers: 3 g
- Eiwitten: 7 g
- Zout: 0,5 g
Benodigdheden:
- 250 gram magere Franse kwark
- 2 teentjes knoflook
- 1 el olijfolie
- 1 tl citroensap
- 1 tl honing
- 1 tl gedroogde dille
- Peper en zout naar smaak
Bereiding:
- Pel de teentjes knoflook en hak ze fijn.
- Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de knoflook tot het lichtbruin begint te worden.
- Haal de pan van het vuur en laat de knoflook afkoelen.
- Meng in een kom de magere Franse kwark, citroensap, honing en gedroogde dille door elkaar.
- Voeg de afgekoelde knoflook toe aan de kwark en roer goed door.
- Breng de knoflooksaus op smaak met peper en zout.
- Laat de saus minimaal 10 minuten in de koelkast staan zodat de smaken goed kunnen intrekken.
- Serveer de knoflooksaus als dip bij groenten, als saus bij vlees of als dressing bij salades.