Ingrediënten
- 500 gram rijpe tomaten
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 1 theelepel gedroogde basilicum
- 1/2 theelepel paprikapoeder
- 1/4 theelepel cayennepeper
- 1 eetlepel honing
- 2 eetlepels appelazijn
- 1/2 theelepel zout
Bereiding
- Verwarm de olijfolie in een pan op middelhoog vuur.
- Snipper de ui en voeg deze toe aan de pan. Bak de ui tot deze glazig is.
- Pel de knoflook en pers deze uit boven de pan. Bak de knoflook kort mee.
- Voeg de gedroogde oregano, basilicum, paprikapoeder en cayennepeper toe aan de pan en bak dit kort mee.
- Was de tomaten en snijd ze in grove stukken. Voeg deze toe aan de pan en laat het geheel ongeveer 10 minuten sudderen.
- Haal de pan van het vuur en pureer de tomaten met een staafmixer tot een gladde saus.
- Voeg de honing, appelazijn en zout toe aan de saus en roer goed door.
- Laat de saus afkoelen en bewaar deze in een gesteriliseerde pot in de koelkast.
Serveertemperatuur
Serveer de gezonde ketchup op kamertemperatuur.
Aantal personen
Dit recept is geschikt voor ongeveer 4 personen.
Totale tijd
De totale bereidingstijd bedraagt ongeveer 20 minuten.
Voedingswaarde
Per portie van 50 gram bevat deze gezonde ketchup ongeveer:
- Calorieën: 45
- Koolhydraten: 8 gram
- Vet: 1 gram
- Eiwitten: 1 gram
- Vezels: 2 gram
- Natrium: 150 milligram