Gevulde paprika's met rijst en gehakt

Gepubliceerd op: 21 september 2023

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 4 paprika's
  • 250 gram gehakt
  • 200 gram rijst
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, gehakt
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel oregano
  • 1 theelepel basilicum
  • 250 ml tomatensaus
  • 50 gram geraspte kaas

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Was de paprika's en halveer ze in lengte. Verwijder de zaadjes en bedruppel de helften met olijfolie.
  3. Plaats de paprika's in een ovenschaal en zet ze 10 minuten in de oven.
  4. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  5. Verwarm de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de ui en knoflook aan.
  6. Voeg het gehakt toe en bak het rul. Voeg de specerijen toe en bak nog even mee.
  7. Voeg de tomatensaus toe en laat alles 5 minuten pruttelen.
  8. Meng de rijst door het gehaktmengsel.
  9. Vul de paprika's met het gehaktmengsel en strooi de kaas erover.
  10. Plaats de paprika's nog 5 minuten in de oven.
  11. Serveer direct.

Voedingswaarde (per persoon):

  • Kcal: 675
  • Eiwit: 28 gram
  • Vet: 32 gram
  • Koolhydraten: 59 gram

Kooktijd:

30 minuten