Gevulde paprika's met rijst en gehakt
Ingrediënten (voor 4 personen):
- 4 paprika's
- 250 gram gehakt
- 200 gram rijst
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 ui, gehakt
- 1 teentje knoflook, geperst
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel chilipoeder
- 1 theelepel oregano
- 1 theelepel basilicum
- 250 ml tomatensaus
- 50 gram geraspte kaas
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Was de paprika's en halveer ze in lengte. Verwijder de zaadjes en bedruppel de helften met olijfolie.
- Plaats de paprika's in een ovenschaal en zet ze 10 minuten in de oven.
- Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verwarm de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de ui en knoflook aan.
- Voeg het gehakt toe en bak het rul. Voeg de specerijen toe en bak nog even mee.
- Voeg de tomatensaus toe en laat alles 5 minuten pruttelen.
- Meng de rijst door het gehaktmengsel.
- Vul de paprika's met het gehaktmengsel en strooi de kaas erover.
- Plaats de paprika's nog 5 minuten in de oven.
- Serveer direct.
Voedingswaarde (per persoon):
- Kcal: 675
- Eiwit: 28 gram
- Vet: 32 gram
- Koolhydraten: 59 gram