Gevulde Groenten met Rijst en Ei

Gepubliceerd op: 9 september 2024

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 4 eieren
  • 300 gram wortels
  • 300 gram tomaten
  • 200 gram boontjes
  • 1 rode paprika
  • 4 middelgrote aardappelen
  • 200 gram rijst
  • 1 courgette
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak

Bereiding

  1. Kook de eieren in 8-10 minuten hard in een pan met kokend water. Laat ze daarna schrikken onder koud water en pel ze.
  2. Schil de wortels en snijd ze in kleine blokjes. Snijd de tomaten en paprika in blokjes en de courgette in plakjes.
  3. Verwijder de uiteindes van de boontjes en snijd ze in stukjes van ongeveer 2 cm.
  4. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.
  5. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
  6. Verhit de olijfolie in een grote pan en bak hierin de wortels, paprika, boontjes en courgette op middelhoog vuur voor ongeveer 5 minuten.
  7. Voeg de tomatenblokjes toe en laat het geheel nog 5 minuten sudderen.
  8. Voeg nu de gekookte rijst en aardappelblokjes toe aan de pan en meng alles goed door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.
  9. Snijd de bovenkant van de eieren af en hol ze voorzichtig uit met een lepel. Voeg de uitgeholde eieren toe aan het groenten-rijst mengsel in de pan en laat het geheel nog 2-3 minuten op laag vuur sudderen.
  10. Vul de uitgeholde eieren met het groenten-rijst mengsel en serveer direct.

Serveertemperatuur

Serveer dit gerecht warm.

Voedingswaarde (per portie)

  • Energie: 435 kcal
  • Vet: 13,9 gram
  • Verzadigd vet: 3,3 gram
  • Koolhydraten: 57,6 gram
  • Suikers: 8,9 gram
  • Eiwitten: 19,4 gram
  • Zout: 0,7 gram

Tip: Je kunt dit gerecht ook serveren met een frisse salade en eventueel een stukje vlees of vis naar keuze voor een complete maaltijd.