Geroosterde Wortel en Zalm met Rijst

Gepubliceerd op: 20 september 2023

4 personen | Kooktijd: 45 minuten | Calorieën: 574 kcal | Voedingswaarde: 24g eiwit, 66g koolhydraten, 10g vetten

Ingrediënten

  • 2 grote wortels, geschild en in blokjes gesneden
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 theelepels kaneelpoeder
  • 2 theelepels gerookte paprikapoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/4 theelepel versgemalen zwarte peper
  • 2 kopjes (400 g) gekookte rijst
  • 4 filets (200 g) zalm, in stukken gesneden

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Doe de wortelblokjes in een kom en voeg de olijfolie, kaneelpoeder, gerookte paprikapoeder, zout en peper toe. Meng alles goed om de wortelblokjes goed te bedekken met de kruiden.
  3. Verdeel de wortelblokjes over een ovenschaal en zet de schaal 15-20 minuten in de oven, totdat de wortels gaar zijn.
  4. Verwarm de rijst in een steelpan en voeg de zalmblokjes toe. Kook gedurende 5-10 minuten, of totdat de zalm gaar is.
  5. Verdeel de geroosterde wortel en de zalm met rijst over vier borden en serveer.