Geroosterde Wortel en Zalm met Rijst
4 personen | Kooktijd: 45 minuten | Calorieën: 574 kcal | Voedingswaarde: 24g eiwit, 66g koolhydraten, 10g vetten
Ingrediënten
- 2 grote wortels, geschild en in blokjes gesneden
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 theelepels kaneelpoeder
- 2 theelepels gerookte paprikapoeder
- 1/2 theelepel zout
- 1/4 theelepel versgemalen zwarte peper
- 2 kopjes (400 g) gekookte rijst
- 4 filets (200 g) zalm, in stukken gesneden
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Doe de wortelblokjes in een kom en voeg de olijfolie, kaneelpoeder, gerookte paprikapoeder, zout en peper toe. Meng alles goed om de wortelblokjes goed te bedekken met de kruiden.
- Verdeel de wortelblokjes over een ovenschaal en zet de schaal 15-20 minuten in de oven, totdat de wortels gaar zijn.
- Verwarm de rijst in een steelpan en voeg de zalmblokjes toe. Kook gedurende 5-10 minuten, of totdat de zalm gaar is.
- Verdeel de geroosterde wortel en de zalm met rijst over vier borden en serveer.