Geroosterde Kip met Avocado, Noten en Salade

Gepubliceerd op: 19 oktober 2023

Kooktijd: 40 minuten

Ingrediënten/Benodigdheden:

  • 2 kipfilets (ongeveer 350 gram)
  • 1 theelepel olijfolie
  • 30 gram ongebrande noten (bijvoorbeeld walnoten)
  • 1 avocado
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 eetlepel yoghurt
  • 200 gram ijsbergsla
  • peper en zout naar smaak

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Snij de kipfilets in kleine stukjes en leg deze in een ovenschaal.
  3. Voeg de olijfolie, peper en zout toe en meng het goed.
  4. Rooster de kipfilets in de oven gedurende 25 minuten.
  5. Snij de avocado in kleine stukjes en meng deze met de noten, yoghurt en citroensap.
  6. Was en snij de ijsbergsla en meng deze met de avocado en noten.
  7. Verdeel de salade over 2 borden.
  8. Verdeel de geroosterde kip over de borden.
  9. Serveer meteen.

Voedingswaarde (per portie):

  • Calorieën: 480 kcal
  • Eiwitten: 27 g
  • Koolhydraten: 11 g
  • Vetten: 34 g