Geroosterde Kip met Avocado, Noten en Salade
Kooktijd: 40 minuten
Ingrediënten/Benodigdheden:
- 2 kipfilets (ongeveer 350 gram)
- 1 theelepel olijfolie
- 30 gram ongebrande noten (bijvoorbeeld walnoten)
- 1 avocado
- 2 eetlepels citroensap
- 1 eetlepel yoghurt
- 200 gram ijsbergsla
- peper en zout naar smaak
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Snij de kipfilets in kleine stukjes en leg deze in een ovenschaal.
- Voeg de olijfolie, peper en zout toe en meng het goed.
- Rooster de kipfilets in de oven gedurende 25 minuten.
- Snij de avocado in kleine stukjes en meng deze met de noten, yoghurt en citroensap.
- Was en snij de ijsbergsla en meng deze met de avocado en noten.
- Verdeel de salade over 2 borden.
- Verdeel de geroosterde kip over de borden.
- Serveer meteen.
Voedingswaarde (per portie):
- Calorieën: 480 kcal
- Eiwitten: 27 g
- Koolhydraten: 11 g
- Vetten: 34 g