Gehaktschotel met Groente en Aardappelen

Gepubliceerd op: 26 augustus 2024

Ingrediëntenlijst (voor 4 personen):

  • 500 gram rundergehakt
  • 500 gram aardappelen
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 courgette
  • 1 blikje tomatenblokjes (400 gram)
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • Peper en zout naar smaak
  • Olijfolie

Bereiding:

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes. Kook de aardappelblokjes in een pan met ruim kokend water en een snufje zout in ongeveer 10 minuten gaar.
  2. Snipper de ui en pers de knoflookteentjes. Snijd de paprika en courgette in kleine blokjes.
  3. Verhit een scheutje olijfolie in een grote koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook voor ongeveer 2 minuten.
  4. Voeg het gehakt toe aan de pan en bak dit rul en bruin. Breng op smaak met paprikapoeder, oregano, peper en zout.
  5. Voeg de paprika en courgette toe aan het gehakt en bak dit mee voor ongeveer 5 minuten.
  6. Voeg vervolgens de tomatenblokjes en tomatenpuree toe aan de pan en laat het geheel nog 10 minuten sudderen op laag vuur.
  7. Giet de aardappelen af en voeg deze toe aan de pan met gehakt en groente. Roer alles goed door elkaar en laat nog 5 minuten op laag vuur staan.
  8. Verdeel de gehaktschotel over 4 borden en serveer direct.

Serveertemperatuur:

Serveer de gehaktschotel warm.

Voedingswaarde per portie:

  • Energie: 430 kcal
  • Vet: 16 gram
  • Verzadigd vet: 5 gram
  • Koolhydraten: 42 gram
  • Suikers: 7 gram
  • Vezels: 6 gram
  • Eiwitten: 28 gram
  • Zout: 1,5 gram

Totale tijd:

Ongeveer 30 minuten.