Ingrediëntenlijst (voor 4 personen):
- 500 gram rundergehakt
- 500 gram aardappelen
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode paprika
- 1 courgette
- 1 blikje tomatenblokjes (400 gram)
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 1 theelepel paprikapoeder
- Peper en zout naar smaak
- Olijfolie
Bereiding:
- Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes. Kook de aardappelblokjes in een pan met ruim kokend water en een snufje zout in ongeveer 10 minuten gaar.
- Snipper de ui en pers de knoflookteentjes. Snijd de paprika en courgette in kleine blokjes.
- Verhit een scheutje olijfolie in een grote koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook voor ongeveer 2 minuten.
- Voeg het gehakt toe aan de pan en bak dit rul en bruin. Breng op smaak met paprikapoeder, oregano, peper en zout.
- Voeg de paprika en courgette toe aan het gehakt en bak dit mee voor ongeveer 5 minuten.
- Voeg vervolgens de tomatenblokjes en tomatenpuree toe aan de pan en laat het geheel nog 10 minuten sudderen op laag vuur.
- Giet de aardappelen af en voeg deze toe aan de pan met gehakt en groente. Roer alles goed door elkaar en laat nog 5 minuten op laag vuur staan.
- Verdeel de gehaktschotel over 4 borden en serveer direct.
Serveertemperatuur:
Serveer de gehaktschotel warm.
Voedingswaarde per portie:
- Energie: 430 kcal
- Vet: 16 gram
- Verzadigd vet: 5 gram
- Koolhydraten: 42 gram
- Suikers: 7 gram
- Vezels: 6 gram
- Eiwitten: 28 gram
- Zout: 1,5 gram
Totale tijd:
Ongeveer 30 minuten.