Gehaktballen met jus

Gepubliceerd op: 21 september 2023

Aantal personen: 4

Kooktijd: 35 minuten

Calorieën: 518 kcal

Voedingswaarde:

  • Koolhydraten: 12 g
  • Vetten: 35 g
  • Eiwitten: 27 g

Ingrediënten:

  • 500 g gehakt
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 2 theelepels gerookte paprikapoeder
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel versgemalen peper
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels boter
  • 1,5 liter kippenbouillon

Bereidingswijze:

  1. Meng in een grote kom het gehakt met de ui, eieren, paneermeel, peterselie, knoflook, paprikapoeder, gerookte paprikapoeder, zout en peper.
  2. Kneed het gehaktmengsel goed met je handen, totdat alle ingrediënten goed vermengd zijn.
  3. Verdeel het gehaktmengsel in 12 gelijke porties en vorm er gehaktballen van.
  4. Verhit de olijfolie en boter in een grote pan en bak hierin de gehaktballen aan beide kanten goudbruin.
  5. Voeg de kippenbouillon toe en laat het geheel 15 minuten zachtjes koken.
  6. Serveer de gehaktballen met jus.