Gehaktballen met jus
Aantal personen: 4
Kooktijd: 35 minuten
Calorieën: 518 kcal
Voedingswaarde:
- Koolhydraten: 12 g
- Vetten: 35 g
- Eiwitten: 27 g
Ingrediënten:
- 500 g gehakt
- 1 ui, fijngehakt
- 2 eieren
- 2 eetlepels paneermeel
- 2 eetlepels fijngehakte peterselie
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 theelepels paprikapoeder
- 2 theelepels gerookte paprikapoeder
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel versgemalen peper
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels boter
- 1,5 liter kippenbouillon
Bereidingswijze:
- Meng in een grote kom het gehakt met de ui, eieren, paneermeel, peterselie, knoflook, paprikapoeder, gerookte paprikapoeder, zout en peper.
- Kneed het gehaktmengsel goed met je handen, totdat alle ingrediënten goed vermengd zijn.
- Verdeel het gehaktmengsel in 12 gelijke porties en vorm er gehaktballen van.
- Verhit de olijfolie en boter in een grote pan en bak hierin de gehaktballen aan beide kanten goudbruin.
- Voeg de kippenbouillon toe en laat het geheel 15 minuten zachtjes koken.
- Serveer de gehaktballen met jus.