Gehaktballen met Aardappelen en Groenten (4 personen)

Gepubliceerd op: 21 september 2023

  • Kooktijd: 1 uur
  • Calorieën: 800 kcal per portie
  • Voedingswaarde:
    • Vetten: 45 g
    • Koolhydraten: 70 g
    • Eiwitten: 25 g

Ingrediënten:

  • 500 g rundergehakt
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 2 takjes verse peterselie, fijngehakt
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • Zout en peper naar smaak
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 kilo kruimige aardappelen, geschild en in blokjes
  • 500 g gemengde groenten naar keuze (bijvoorbeeld wortelen, courgette, paprika, aubergine, etc.), in blokjes
  • 2 eetlepels boter
  • 2 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Doe het gehakt, de ui, knoflook, eieren, paneermeel, peterselie, komijn, paprikapoeder, zout en peper in een kom en kneed het geheel met je handen goed door.
  3. Vorm vervolgens kleine balletjes van het gehaktmengsel.
  4. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de gehaktballen toe. Bak ze goudbruin en draai ze af en toe om.
  5. Leg de gebakken gehaktballen op een ovenschaal en zet ze in de oven voor 10 minuten.
  6. Breng intussen een grote pan met water aan de kook en voeg de aardappelblokjes toe. Kook de aardappelen in 15 minuten gaar.
  7. Verhit in een grote koekenpan de boter en olijfolie en voeg de groenten toe. Bak de groenten 5 minuten op matig vuur.
  8. Giet de aardappelen af en voeg deze toe aan de groenten. Bak de groenten en aardappelen nog 5 minuten mee.
  9. Serveer de gehaktballen met de groenten en aardappelen.