Gehaktballen met Aardappelen en Groenten (4 personen)
- Kooktijd: 1 uur
- Calorieën: 800 kcal per portie
- Voedingswaarde:
- Vetten: 45 g
- Koolhydraten: 70 g
- Eiwitten: 25 g
Ingrediënten:
- 500 g rundergehakt
- 1 ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 eieren
- 2 eetlepels paneermeel
- 2 takjes verse peterselie, fijngehakt
- 1 theelepel gemalen komijn
- 1 theelepel paprikapoeder
- Zout en peper naar smaak
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 kilo kruimige aardappelen, geschild en in blokjes
- 500 g gemengde groenten naar keuze (bijvoorbeeld wortelen, courgette, paprika, aubergine, etc.), in blokjes
- 2 eetlepels boter
- 2 eetlepels olijfolie
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Doe het gehakt, de ui, knoflook, eieren, paneermeel, peterselie, komijn, paprikapoeder, zout en peper in een kom en kneed het geheel met je handen goed door.
- Vorm vervolgens kleine balletjes van het gehaktmengsel.
- Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de gehaktballen toe. Bak ze goudbruin en draai ze af en toe om.
- Leg de gebakken gehaktballen op een ovenschaal en zet ze in de oven voor 10 minuten.
- Breng intussen een grote pan met water aan de kook en voeg de aardappelblokjes toe. Kook de aardappelen in 15 minuten gaar.
- Verhit in een grote koekenpan de boter en olijfolie en voeg de groenten toe. Bak de groenten 5 minuten op matig vuur.
- Giet de aardappelen af en voeg deze toe aan de groenten. Bak de groenten en aardappelen nog 5 minuten mee.
- Serveer de gehaktballen met de groenten en aardappelen.