Ingrediënten (voor 4 personen):
- 300 gram gehakt
- 200 gram rijst
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 paprika
- 1 courgette
- 1 blikje tomatenblokjes (400 gram)
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1 theelepel gedroogde oregano
- Peper en zout
- Olijfolie
Bereiding:
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd ook de paprika en courgette in kleine blokjes.
- Verhit een scheutje olijfolie in een grote pan en fruit hierin de ui en knoflook.
- Voeg het gehakt toe en bak deze rul.
- Voeg vervolgens de paprika en courgette toe en bak deze mee tot ze zacht zijn.
- Voeg de tomatenblokjes, paprikapoeder, komijnpoeder, oregano en peper en zout toe. Roer goed door en laat het geheel ongeveer 10 minuten sudderen.
- Verdeel de gekookte rijst over de borden en schep hier het gehaktmengsel overheen.
- Serveer de gehakt rijstschotel direct.
Serveertemperatuur:
De gehakt rijstschotel kan zowel warm als op kamertemperatuur geserveerd worden.
Totale tijd:
De totale bereidingstijd bedraagt ongeveer 30 minuten.
Voedingswaarde per persoon:
- Energie: 450 kcal
- Eiwitten: 20 gram
- Koolhydraten: 40 gram
- Vet: 20 gram
- Vezels: 5 gram