Gehakt rijstschotel

Gepubliceerd op: 29 juli 2024

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 300 gram gehakt
  • 200 gram rijst
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 paprika
  • 1 courgette
  • 1 blikje tomatenblokjes (400 gram)
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Bereiding:

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd ook de paprika en courgette in kleine blokjes.
  3. Verhit een scheutje olijfolie in een grote pan en fruit hierin de ui en knoflook.
  4. Voeg het gehakt toe en bak deze rul.
  5. Voeg vervolgens de paprika en courgette toe en bak deze mee tot ze zacht zijn.
  6. Voeg de tomatenblokjes, paprikapoeder, komijnpoeder, oregano en peper en zout toe. Roer goed door en laat het geheel ongeveer 10 minuten sudderen.
  7. Verdeel de gekookte rijst over de borden en schep hier het gehaktmengsel overheen.
  8. Serveer de gehakt rijstschotel direct.

Serveertemperatuur:

De gehakt rijstschotel kan zowel warm als op kamertemperatuur geserveerd worden.

Totale tijd:

De totale bereidingstijd bedraagt ongeveer 30 minuten.

Voedingswaarde per persoon:

  • Energie: 450 kcal
  • Eiwitten: 20 gram
  • Koolhydraten: 40 gram
  • Vet: 20 gram
  • Vezels: 5 gram