Gehakt met broccoli en aardappel

Gepubliceerd op: 22 januari 2024

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 500 gram gehakt
  • 1 broccoli (ongeveer 500 gram)
  • 500 gram aardappelen
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel komijn
  • Zout en peper naar smaak

Bereiding:

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.
  2. Snijd de broccoli in kleine roosjes en kook deze in een pan met kokend water voor ongeveer 5 minuten. Giet af en zet apart.
  3. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en bak hierin de gehakt rul.
  4. Snipper de ui en pers de knoflook en voeg deze toe aan het gehakt. Bak nog even mee totdat de ui glazig is.
  5. Voeg de paprikapoeder, komijn, zout en peper toe aan het gehakt en meng goed door.
  6. Voeg vervolgens de aardappelblokjes toe aan de pan en bak deze mee met het gehakt voor ongeveer 10 minuten, totdat ze goudbruin en gaar zijn.
  7. Voeg als laatste de gekookte broccoli toe aan de pan en meng alles goed door elkaar. Laat nog even doorwarmen.

Serveertemperatuur:

Serveer het gerecht direct uit de pan op een bord. Het gerecht hoeft niet warm te blijven.

Voedingswaarde per portie:

  • Energie: 450 kcal
  • Vet: 20 gram
  • Koolhydraten: 35 gram
  • Eiwitten: 30 gram
  • Vezels: 6 gram

Totale tijd:

30 minuten

Tip:

Je kunt dit gerecht ook serveren met rijst of pasta in plaats van aardappelen. Voeg eventueel nog extra groenten toe, zoals paprika of courgette, voor een nog gezondere maaltijd.