Gehakt met broccoli en aardappel

Gepubliceerd op: 20 januari 2024

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 500 gram rundergehakt
  • 1 grote broccoli (ongeveer 500 gram)
  • 500 gram aardappels
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • Zout en peper naar smaak

Bereiding

  1. Schil de aardappels en snijd ze in kleine blokjes.
  2. Snijd de broccoli in kleine roosjes en schil de steel. Snijd de steel in kleine stukjes.
  3. Snipper de ui en pers de knoflook.
  4. Verhit de olijfolie in een grote pan en fruit hierin de ui en knoflook.
  5. Voeg het gehakt toe en bak het rul.
  6. Voeg de paprikapoeder, oregano en zout en peper toe en roer goed door.
  7. Voeg de aardappelblokjes en broccoli toe en roer alles goed door elkaar.
  8. Voeg 100 ml water toe en laat het geheel ongeveer 15 minuten pruttelen op laag vuur, totdat de aardappels en broccoli zacht zijn.
  9. Roer regelmatig door en voeg indien nodig nog wat water toe.
  10. Proef en breng eventueel nog op smaak met zout en peper.

Serveren

Serveer de gehakt met broccoli en aardappel warm in diepe borden. Je kunt er eventueel nog wat geraspte kaas over strooien. Eet smakelijk!

Voedingswaarde

  • Energie: 485 kcal
  • Eiwitten: 29 gram
  • Koolhydraten: 45 gram
  • Vetten: 19 gram
  • Vezels: 9 gram

Totale tijd

30 minuten