Gebakken zalm met wortel, spinazie en avocado
Aantal personen: 4
Kooktijd: 20 minuten
Calorieën: 522 kcal per persoon
Voedingswaarde:
- Vetten: 30 g
- Koolhydraten: 11 g
- Eiwitten: 44 g
Ingrediënten:
- 4 zalmmoten
- 4 wortels, geraspt
- 200 g spinazie
- 1 avocado, in plakjes
- 2 eetlepels olijfolie
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Leg de zalmfilets op een bakplaat en bestrijk de bovenkant met een beetje olijfolie en zout en peper naar smaak.
- Bak de zalm 10 minuten in de oven.
- Verhit de rest van de olijfolie in een pan en voeg de wortel toe. Roerbak 5 minuten.
- Voeg de spinazie toe en roerbak nog 5 minuten.
- Verdeel de spinazie en wortel over 4 borden en leg de zalm en de avocado plakjes erop.
- Serveer direct.