Gebakken zalm met wortel, spinazie en avocado

Gepubliceerd op: 20 september 2023

Aantal personen: 4

Kooktijd: 20 minuten

Calorieën: 522 kcal per persoon

Voedingswaarde:

  • Vetten: 30 g
  • Koolhydraten: 11 g
  • Eiwitten: 44 g

Ingrediënten:

  • 4 zalmmoten
  • 4 wortels, geraspt
  • 200 g spinazie
  • 1 avocado, in plakjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Leg de zalmfilets op een bakplaat en bestrijk de bovenkant met een beetje olijfolie en zout en peper naar smaak.
  3. Bak de zalm 10 minuten in de oven.
  4. Verhit de rest van de olijfolie in een pan en voeg de wortel toe. Roerbak 5 minuten.
  5. Voeg de spinazie toe en roerbak nog 5 minuten.
  6. Verdeel de spinazie en wortel over 4 borden en leg de zalm en de avocado plakjes erop.
  7. Serveer direct.