Gebakken Rijst met Knoflook en Ei

Gepubliceerd op: 20 september 2023

Ingrediënten (4 personen):

  • 400 gram witte rijst
  • 2 eieren
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 wortel
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 2 theelepels suiker
  • zout en peper naar smaak

Kooktijd:

20 minuten

Bereidingswijze:

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Pel en snipper de ui en knoflook.
  3. Schil de wortel en snijd in kleine blokjes.
  4. Verhit de olie in een wok en fruit hierin de ui en knoflook.
  5. Voeg de wortel en de rijst toe en bak alles nog 5 minuten.
  6. Klop de eieren los en voeg toe aan de wok.
  7. Bak alles nog 5 minuten en voeg dan de sojasaus, suiker, zout en peper toe.
  8. Meng alles goed door elkaar en serveer direct.

Voedingswaarde per portie:

  • Calorieën: 350 kcal
  • Koolhydraten: 63,3 g
  • Vetten: 8,3 g
  • Eiwitten: 8,3 g
  • Voedingsvezel: 2,5 g