Gebakken Rijst met Knoflook en Ei
Ingrediënten (4 personen):
- 400 gram witte rijst
- 2 eieren
- 1 grote ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 wortel
- 2 eetlepels olijfolie
- 3 eetlepels sojasaus
- 2 theelepels suiker
- zout en peper naar smaak
Kooktijd:
20 minuten
Bereidingswijze:
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Pel en snipper de ui en knoflook.
- Schil de wortel en snijd in kleine blokjes.
- Verhit de olie in een wok en fruit hierin de ui en knoflook.
- Voeg de wortel en de rijst toe en bak alles nog 5 minuten.
- Klop de eieren los en voeg toe aan de wok.
- Bak alles nog 5 minuten en voeg dan de sojasaus, suiker, zout en peper toe.
- Meng alles goed door elkaar en serveer direct.
Voedingswaarde per portie:
- Calorieën: 350 kcal
- Koolhydraten: 63,3 g
- Vetten: 8,3 g
- Eiwitten: 8,3 g
- Voedingsvezel: 2,5 g