Erwtensoep (Snert)

Gepubliceerd op: 21 september 2023

Aantal personen: 8

Kooktijd: 90 minuten

  • Ingrediënten:
    • 500 g groene erwten
    • 2 uien
    • 2 stukken rookworst
    • 1 teentje knoflook
    • 2 liter kippenbouillon
    • 1 eetlepel komijnpoeder
    • 1 theelepel korianderpoeder
    • 2 eetlepels olijfolie
    • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

  1. Doe de erwten in een grote pan en voeg twee liter koud water toe.
  2. Breng het water aan de kook en laat de erwten ongeveer een uur zachtjes koken.
  3. Snij ondertussen de uien en de knoflook fijn en bak deze in een aparte pan met de olijfolie.
  4. Voeg de uien en knoflook toe aan de erwten en laat nog een kwartiertje zachtjes koken.
  5. Voeg de rookworst toe aan de erwten en laat de soep nog een kwartiertje zachtjes koken.
  6. Voeg de komijn- en korianderpoeder toe en breng de soep op smaak met zout en peper.
  7. Serveer de erwtensoep met roggebrood en eventueel wat geraspte kaas.

Voedingswaarde per portie (250 ml):

  • Calorieën: 225 kcal
  • Vetten: 8,5 g
  • Koolhydraten: 26,9 g
  • Eiwitten: 10,2 g
  • Vezels: 6,9 g