Erwtensoep (Snert)
Aantal personen: 8
Kooktijd: 90 minuten
- Ingrediënten:
- 500 g groene erwten
- 2 uien
- 2 stukken rookworst
- 1 teentje knoflook
- 2 liter kippenbouillon
- 1 eetlepel komijnpoeder
- 1 theelepel korianderpoeder
- 2 eetlepels olijfolie
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze:
- Doe de erwten in een grote pan en voeg twee liter koud water toe.
- Breng het water aan de kook en laat de erwten ongeveer een uur zachtjes koken.
- Snij ondertussen de uien en de knoflook fijn en bak deze in een aparte pan met de olijfolie.
- Voeg de uien en knoflook toe aan de erwten en laat nog een kwartiertje zachtjes koken.
- Voeg de rookworst toe aan de erwten en laat de soep nog een kwartiertje zachtjes koken.
- Voeg de komijn- en korianderpoeder toe en breng de soep op smaak met zout en peper.
- Serveer de erwtensoep met roggebrood en eventueel wat geraspte kaas.
Voedingswaarde per portie (250 ml):
- Calorieën: 225 kcal
- Vetten: 8,5 g
- Koolhydraten: 26,9 g
- Eiwitten: 10,2 g
- Vezels: 6,9 g