Erwtensoep
Aantal personen: 4
Kooktijd: 2 uur
Voedingswaarde per portie:
- Energie: 300 kcal
- Vetten: 10 g
- Koolhydraten: 30 g
- Eiwitten: 20 g
Benodigdheden:
- 500 gram spliterwten
- 1 prei
- 1 winterwortel
- 1 knolselderij
- 1 ui
- 2 liter water
- 250 gram gerookte spekblokjes
- 1 rookworst (250 gram)
- Zout en peper
- Verse peterselie
Bereiding:
1. Was de spliterwten en laat ze uitlekken.
2. Snijd de prei, winterwortel, knolselderij en ui in kleine stukjes.
3. Doe de spliterwten, groenten en water in een grote pan en breng aan de kook.
4. Laat het geheel 1,5 uur zachtjes koken met de deksel op de pan.
5. Bak ondertussen de spekblokjes uit in een koekenpan.
6. Voeg na 1,5 uur de uitgebakken spekblokjes toe aan de soep en laat nog 30 minuten zachtjes koken.
7. Snijd de rookworst in plakjes en voeg deze toe aan de soep.
8. Laat de soep nog 15 minuten zachtjes koken.
9. Breng de erwtensoep op smaak met zout en peper.
10. Garneer de soep met verse peterselie.
11. Serveer de erwtensoep warm in kommen.