Courgettepasta met kip (voor 2 personen)
- Kooktijd: 25 minuten
- Calorieën: 586 kcal
- Voedingswaarde per portie:
- Eiwitten: 53,4 g
- Koolhydraten: 28,9 g
- Vetten: 23,3 g
Ingrediënten:
- 2 courgettes
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 kipfilet
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 2 takjes verse oregano, fijngehakt
- 1 eetlepel citroensap
- 1 eetlepel gedroogde oregano
- 1 eetlepel olijfolie
- 1/2 theelepel zout
- 1/2 theelepel peper
- 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
- 2 eetlepels Parmezaanse kaas, voor garnering
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Snipper de courgettes in dunne plakjes. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op medium vuur. Voeg de courgetteplakjes toe en bak ze gedurende 5-7 minuten, of tot ze zacht en goudbruin zijn. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut.
- Leg de kipfilet in een ovenschaal. Bestrijk met de olijfolie, citroensap, gedroogde oregano, zout en peper. Zet de ovenschaal in de oven en bak gedurende 15-20 minuten, of tot de kip gaar is.
- Voeg de gebakken courgettes, verse oregano, Parmezaanse kaas en olijfolie toe aan de pan en roer alles goed door elkaar. Verwarm op laag vuur tot het geheel goed verwarmd is.
- Serveer de courgettepasta met de gebakken kip en extra Parmezaanse kaas.