Courgetteaardappel-paprika gehaktschotel

Gepubliceerd op: 26 augustus 2024

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 1 grote courgette (ongeveer 400 gram)
  • 500 gram aardappels
  • 1 rode paprika
  • 300 gram gehakt (naar keuze: rund, varken, kip of vegetarisch)
  • 1 blikje tomatenpuree (70 gram)
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Zout en peper naar smaak

Bereiding:

  1. Schil de aardappels en snijd ze in kleine blokjes.
  2. Snijd de courgette in dunne plakjes.
  3. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd deze in blokjes.
  4. Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
  5. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook.
  6. Voeg het gehakt toe en bak dit rul.
  7. Voeg de paprika, paprikapoeder en oregano toe en bak dit nog 2 minuten mee.
  8. Voeg de tomatenpuree toe en roer alles goed door elkaar.
  9. Laat het geheel ongeveer 5 minuten pruttelen op laag vuur.
  10. Verwarm ondertussen een andere koekenpan en bak hierin de aardappelblokjes goudbruin en gaar.
  11. Verwarm ook een grillpan en gril hierin de plakjes courgette aan beide kanten totdat ze mooie grillstrepen hebben.
  12. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  13. Meng de aardappelblokjes door het gehaktmengsel en breng op smaak met zout en peper.
  14. Vet een ovenschaal in en verdeel hierin het gehakt-aardappelmengsel.
  15. Leg de gegrilde courgetteplakjes bovenop het gehaktmengsel.
  16. Bak de schotel ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Serveren:

Serveer de courgetteaardappel-paprika gehaktschotel warm en garneer eventueel met wat verse kruiden, zoals peterselie of basilicum. Deze schotel is lekker met een frisse salade en wat knapperig brood.

Voedingswaarde (per persoon):

  • Energie: 489 kcal
  • Vet: 22,4 gram
  • Verzadigd vet: 6,6 gram
  • Koolhydraten: 44,1 gram
  • Waarvan suikers: 6,5 gram
  • Eiwitten: 25,7 gram
  • Zout: 1,8 gram
  • Vezels: 8,2 gram

Tip: Je kunt de schotel ook zonder oven bereiden. Voeg dan de gegrilde courgetteplakjes pas toe aan het gehaktmengsel wanneer deze bijna gaar is en laat het geheel nog even pruttelen op laag vuur. Serveer de schotel dan direct.