Courgetteaardappel met paprika gehakt

Gepubliceerd op: 26 augustus 2024

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 1 grote courgette
  • 4 middelgrote aardappelen
  • 1 rode paprika
  • 500 gram gehakt
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl gedroogde oregano
  • Peper en zout naar smaak

Bereiding:

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van ongeveer 2 cm.
  2. Verwarm de olijfolie in een grote pan en bak hierin de aardappelblokjes op middelhoog vuur tot ze goudbruin en gaar zijn.
  3. Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook fijn.
  4. Voeg de ui en knoflook toe aan de aardappelen en bak nog 2-3 minuten mee.
  5. Voeg nu het gehakt toe en bak dit rul en bruin.
  6. Snijd de courgette in blokjes en de paprika in reepjes.
  7. Voeg de courgette en paprika toe aan het gehaktmengsel en bak dit nog 5 minuten mee.
  8. Voeg de paprikapoeder, komijnpoeder, oregano, peper en zout toe en roer goed door.
  9. Laat het geheel nog 5-10 minuten sudderen op laag vuur, zodat alle smaken goed kunnen mengen.
  10. Proef en voeg eventueel nog extra kruiden of zout toe naar smaak.

Serveertemperatuur:

Serveer de courgetteaardappel met paprika gehakt warm.

Aantal personen:

Dit recept is geschikt voor 4 personen.

Totale tijd:

De totale bereidingstijd voor dit gerecht is ongeveer 30 minuten.

Voedingswaarde per portie:

  • Energie: 380 kcal
  • Vet: 20 g
  • Verzadigd vet: 6 g
  • Koolhydraten: 24 g
  • Suikers: 5 g
  • Eiwitten: 25 g
  • Vezels: 6 g
  • Zout: 1 g