Courgette gehaktschotel met tomatensaus
Ingrediënten (voor 4 personen)
- 1 grote courgette (ongeveer 500 gram)
- 500 gram rundergehakt
- 400 gram tomatensaus
- 1 ui, fijngesneden
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 1 theelepel gedroogde basilicum
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1/2 theelepel chilipoeder (optioneel, voor extra pit)
- Peper en zout naar smaak
- Olijfolie
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Snijd de courgette in plakjes van ongeveer 1 cm dik.
- Verhit een scheutje olijfolie in een grote koekenpan en bak de courgetteplakjes aan beide kanten goudbruin. Haal ze uit de pan en leg ze op een bord.
- In dezelfde pan bak je het gehakt rul. Voeg hier de ui en knoflook aan toe en bak dit mee tot de ui glazig is.
- Voeg nu de gedroogde kruiden en paprikapoeder toe en bak dit nog een minuutje mee.
- Voeg de tomatensaus toe en laat het geheel nog even pruttelen. Breng op smaak met peper en zout.
- Vet een ovenschaal in met wat olijfolie en leg hier de helft van de courgetteplakjes in.
- Schep hier de helft van het gehaktmengsel op en verdeel dit gelijkmatig.
- Leg hier de rest van de courgetteplakjes op en verdeel hier de rest van het gehaktmengsel over.
- Bak de courgette gehaktschotel in ongeveer 20 minuten gaar in de voorverwarmde oven.
Serveren
Serveer de courgette gehaktschotel warm, bijvoorbeeld met wat gekookte rijst of aardappelpuree. Garneer eventueel met wat verse kruiden, zoals peterselie of basilicum.
Voedingswaarde
Per portie (ongeveer 350 gram):
- Energie: 415 kcal
- Koolhydraten: 12 gram
- Eiwitten: 29 gram
- Vet: 28 gram
- Vezels: 4 gram
Deze courgette gehaktschotel is een heerlijk en gezond gerecht, boordevol groenten en eiwitten. Perfect voor een doordeweekse avondmaaltijd. Eet smakelijk!