Cheesecake recept

Gepubliceerd op: 1 februari 2024

Ingrediënten

  • 200 gram koekjes (bijvoorbeeld digestive of bastogne)
  • 100 gram boter
  • 500 gram roomkaas
  • 150 gram suiker
  • 2 eieren
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 250 ml slagroom
  • 150 gram witte chocolade
  • Fruit naar keuze (bijvoorbeeld aardbeien, bosbessen of frambozen)

Bereiding

  1. Verkruimel de koekjes in een keukenmachine of doe ze in een zakje en sla erop met een deegroller.
  2. Smelt de boter in een pannetje en voeg dit toe aan de koekkruimels. Meng goed door elkaar.
  3. Bekleed een springvorm van 24 cm met bakpapier en verdeel het koekmengsel over de bodem. Druk goed aan met de achterkant van een lepel. Zet de springvorm in de koelkast om op te stijven.
  4. Mix in een grote kom de roomkaas en suiker tot een glad mengsel.
  5. Voeg één voor één de eieren toe en mix goed door elkaar.
  6. Voeg het vanille-extract toe en mix nogmaals goed door elkaar.
  7. Klop in een andere kom de slagroom stijf.
  8. Smelt de witte chocolade au bain-marie en laat het iets afkoelen.
  9. Spatel de slagroom en gesmolten witte chocolade voorzichtig door het roomkaasmengsel.
  10. Haal de springvorm uit de koelkast en giet het cheesecakemengsel eroverheen.
  11. Laat de cheesecake minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.
  12. Haal de cheesecake uit de springvorm en garneer met het fruit naar keuze.

Serveertemperatuur

Serveer de cheesecake op kamertemperatuur.

Aantal personen

Dit recept is geschikt voor 8 personen.

Totale tijd

De totale bereidingstijd voor deze cheesecake is ongeveer 30 minuten, exclusief de tijd in de koelkast.

Voedingswaarde

  • Calorieën: 450 kcal
  • Koolhydraten: 35 gram
  • Eiwitten: 7 gram
  • Vetten: 30 gram
  • Vezels: 2 gram