Cake van courgette met amandelmeel en cacaopoeder

Gepubliceerd op: 11 mei 2024

Ingrediënten (voor 8 personen):

  • 200 gram amandelmeel
  • 100 gram cacaopoeder
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 3 eieren
  • 150 gram suiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 150 ml zonnebloemolie
  • 300 gram geraspte courgette
  • 50 gram gehakte amandelen

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Vet een cakevorm in met boter en bestuif met wat bloem.
  3. In een grote kom, meng het amandelmeel, cacaopoeder, bakpoeder en zout.
  4. In een andere kom, klop de eieren, suiker en vanille-extract tot een luchtig mengsel.
  5. Voeg de zonnebloemolie toe aan het eimengsel en mix goed door.
  6. Voeg de geraspte courgette toe aan het eimengsel en mix tot alles goed gemengd is.
  7. Voeg het amandelmeelmengsel toe aan het eimengsel en roer voorzichtig tot alles goed gemengd is.
  8. Giet het beslag in de ingevette cakevorm en strijk de bovenkant glad met een spatel.
  9. Strooi de gehakte amandelen over de bovenkant van het beslag.
  10. Bak de cake in het midden van de oven voor ongeveer 45 minuten, of tot een satéprikker er schoon uitkomt.
  11. Haal de cake uit de oven en laat het afkoelen in de vorm voor ongeveer 10 minuten.
  12. Haal de cake uit de vorm en laat het volledig afkoelen op een rooster.

Serveertemperatuur:

Serveer de cake op kamertemperatuur, of warm lichtjes op in de magnetron voor een warme traktatie.

Aantal personen:

Dit recept is geschikt voor 8 personen.

Totale tijd:

De totale tijd voor dit recept is ongeveer 1 uur en 15 minuten, inclusief voorbereiding en baktijd.

Voedingswaarde per portie:

  • Calorieën: 322 kcal
  • Koolhydraten: 21 gram
  • Eiwitten: 8 gram
  • Vetten: 24 gram
  • Vezels: 4 gram