Caesar Salade met Knapperige Kip
Bereidingstijd: 30 minuten | Porties: 2 | Calorieën: 550 | Voedingswaarde: 3.5/5
Ingrediënten
- 2 kippenbouten
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 teentje knoflook, geperst
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 1/4 theelepel chilipoeder
- 1/4 theelepel zout
- 1/4 theelepel peper
- 1/2 krop gemengde sla
- 1/2 komkommer, in plakjes
- 1/2 rode ui, in ringen
- 1/2 kop kersentomaten, gehalveerd
- 1/3 kop Parmezaanse kaas, geraspt
- 1/4 kop krokante croutons
- 1/4 kop Caesar dressing
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Leg de kippenbouten op een bakplaat en besprenkel ze met de olijfolie. Bestrooi met knoflook, oregano, chilipoeder, zout en peper. Rooster de kip in de oven gedurende 20 minuten, of totdat de kip gaar is.
- Kook ondertussen de croutons volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verdeel de sla, komkommer, ui, kersentomaten, Parmezaanse kaas en krokante croutons tussen de borden.
- Snijd de kip in plakjes en verdeel deze over de salade.
- Giet de Caesar dressing over de salade en serveer direct.