Broccolisalade met avocado en spinazie
Ingrediënten (voor 2 personen):
- 250 gram broccoli
- 1 avocado
- 150 gram spinazie
- 1 rode peper
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel citroensap
- 1 theelepel honing
- Zout en peper naar smaak
Bereiding:
- Verwijder de stronk en verdeel de broccoli in kleine roosjes. Kook de broccoli in een pan met kokend water in ongeveer 5 minuten beetgaar. Giet af en laat afkoelen.
- Snijd de rode peper in kleine stukjes en verwijder de zaadjes. Pers de knoflook en meng dit samen met de olijfolie, citroensap, honing en zout en peper naar smaak tot een dressing.
- Snijd de avocado doormidden en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees uit de schil en snijd dit in blokjes.
- Meng de afgekoelde broccoli, avocado en spinazie in een grote kom. Voeg hier de dressing aan toe en meng alles goed door elkaar.
- Verdeel de salade over twee borden en garneer eventueel met wat extra peper. Serveer de broccolisalade op kamertemperatuur.
Voedingswaarde (per persoon):
- Energie: 301 kcal
- Vet: 22,3 gram
- Waarvan verzadigd vet: 3,1 gram
- Koolhydraten: 21,3 gram
- Waarvan suikers: 7,5 gram
- Vezels: 12,5 gram
- Eiwitten: 10,2 gram
- Zout: 0,3 gram
Eet smakelijk!