Boeuf Bourguignon
Voorbereidingstijd: 25 minuten - Kooktijd: 3 uur - Aantal personen: 4 - Calorien: 400 kcal - Voedingswaarde: 11 g eiwitten, 4 g vetten, 19 g koolhydraten
Ingredienten:
- 600 g runderlappen, in blokjes gesneden
- 2 uien, in stukjes gesneden
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 200 g champignons, in plakjes gesneden
- 2 stengels bleekselderij, in plakjes gesneden
- 2 laurierblaadjes
- 2 takjes tijm
- 200 ml rode wijn
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 2 eetlepels bloem
- 2 eetlepels boter
- 1 eetlepel olijfolie
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Verwarm de olijfolie in een grote ovenschaal of pan en voeg de stukjes rundvlees toe. Bak de stukjes vlees rondom bruin.
- Voeg de uien, knoflook, champignons, bleekselderij, laurierblaadjes en tijm toe en bak dit kort mee.
- Voeg de rode wijn, tomatenpuree, bloem en boter toe en breng alles aan de kook.
- Doe de deksel op de schaal en zet deze in de oven. Laat de Boeuf Bourguignon 3 uur staan in de oven.
- Breng op smaak met zout en peper en serveer.