Boeuf Bourguignon

Gepubliceerd op: 21 september 2023

Voorbereidingstijd: 25 minuten - Kooktijd: 3 uur - Aantal personen: 4 - Calorien: 400 kcal - Voedingswaarde: 11 g eiwitten, 4 g vetten, 19 g koolhydraten

Ingredienten:

  • 600 g runderlappen, in blokjes gesneden
  • 2 uien, in stukjes gesneden
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 200 g champignons, in plakjes gesneden
  • 2 stengels bleekselderij, in plakjes gesneden
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 takjes tijm
  • 200 ml rode wijn
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 2 eetlepels bloem
  • 2 eetlepels boter
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Verwarm de olijfolie in een grote ovenschaal of pan en voeg de stukjes rundvlees toe. Bak de stukjes vlees rondom bruin.
  3. Voeg de uien, knoflook, champignons, bleekselderij, laurierblaadjes en tijm toe en bak dit kort mee.
  4. Voeg de rode wijn, tomatenpuree, bloem en boter toe en breng alles aan de kook.
  5. Doe de deksel op de schaal en zet deze in de oven. Laat de Boeuf Bourguignon 3 uur staan in de oven.
  6. Breng op smaak met zout en peper en serveer.