Bladerdeegtaart met Groenten en Honing

Gepubliceerd op: 14 januari 2024

Recept voor Bladerdeegtaart met Groenten en Honing

Aantal personen: 4

Ingrediënten:

  • 1 rol bladerdeeg
  • 100 gram geraspte kaas
  • 2 tomaten
  • 1 ui
  • 1 avocado
  • 2 eetlepels honing
  • 100 gram wortels
  • 150 gram pasta
  • 150 gram rijst

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Kook de pasta en rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Snijd de tomaten, ui, avocado en wortels in kleine stukjes.
  4. Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur en bak de ui en wortels tot ze zacht zijn.
  5. Voeg de tomaten toe en bak nog 2 minuten mee.
  6. Haal de pan van het vuur en voeg de gekookte pasta en rijst toe.
  7. Roer dit mengsel goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout.
  8. Rol het bladerdeeg uit op een bakplaat.
  9. Verdeel het groentenmengsel over het bladerdeeg en laat een rand van ongeveer 2 cm vrij.
  10. Bestrooi het groentenmengsel met geraspte kaas.
  11. Bak de bladerdeegtaart in 20 minuten goudbruin en gaar.
  12. Haal de taart uit de oven en besprenkel met 2 eetlepels honing.
  13. Laat de taart afkoelen en snijd in 4 stukken.

Voedingswaarde per portie:

  • Energie: 560 kcal
  • Vet: 22 gram
  • Verzadigd vet: 9 gram
  • Koolhydraten: 75 gram
  • Suikers: 14 gram
  • Eiwitten: 15 gram
  • Zout: 1 gram