Bladerdeeg met feta

Gepubliceerd op: 15 april 2024

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 8 plakjes bladerdeeg
  • 200 gram feta
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 handvol verse basilicum
  • 1 ei
  • Peper en zout naar smaak

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Snijd de feta in kleine blokjes en leg deze in een kom.
  3. Snipper de rode ui en voeg dit toe aan de kom met feta.
  4. Pel de knoflook en pers deze boven de kom uit.
  5. Scheur de basilicumblaadjes in stukjes en voeg dit ook toe aan de kom.
  6. Breng het geheel op smaak met peper en zout.
  7. Leg de plakjes bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat.
  8. Verdeel het feta mengsel over de helft van elk plakje bladerdeeg.
  9. Klap de andere helft van het bladerdeeg over de vulling heen en druk de randen goed dicht met een vork.
  10. Klop het ei los in een kommetje en bestrijk de bovenkant van het bladerdeeg met het ei.
  11. Bak de bladerdeegpakketjes in ongeveer 20 minuten goudbruin en knapperig in de voorverwarmde oven.
  12. Haal de bladerdeegpakketjes uit de oven en laat ze even afkoelen voordat je ze serveert.

Serveertemperatuur:

Serveer de bladerdeeg met feta warm, direct uit de oven.

Aantal personen:

Dit recept is geschikt voor 4 personen.

Totale tijd:

De totale bereidingstijd voor dit recept is ongeveer 30 minuten.

Voedingswaarde:

  • Energie: 361 kcal
  • Vet: 25,6 gram
  • Waarvan verzadigd vet: 13,8 gram
  • Koolhydraten: 23,9 gram
  • Waarvan suikers: 2,7 gram
  • Eiwitten: 10,9 gram
  • Zout: 1,2 gram