Ingrediënten (voor 1 brood)
- 3 rijpe bananen (ongeveer 300 gram)
- 150 gram bloem
- 150 gram volkorenmeel
- 2 theelepels bakpoeder
- 1 theelepel kaneel
- 1/2 theelepel zout
- 100 gram bruine basterdsuiker
- 2 eieren
- 100 ml melk
- 100 gram ongezouten roomboter
- 50 gram walnoten
- 50 gram rozijnen
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Prak de bananen in een grote kom tot een glad mengsel.
- Meng in een aparte kom de bloem, volkorenmeel, bakpoeder, kaneel en zout.
- Voeg de basterdsuiker toe aan de geprakte bananen en meng goed door elkaar.
- Smelt de roomboter in een pannetje en voeg dit toe aan het bananenmengsel.
- Voeg vervolgens de eieren en melk toe en meng alles goed door elkaar.
- Voeg het bloemmengsel toe aan het natte mengsel en mix tot een glad beslag.
- Hak de walnoten grof en voeg deze samen met de rozijnen toe aan het beslag. Meng nogmaals goed door elkaar.
- Vet een bakblik in en giet het beslag erin.
- Bak het bananenbrood in ongeveer 50 minuten gaar. Controleer met een satéprikker of het brood gaar is, deze moet er schoon uitkomen.
- Laat het bananenbrood afkoelen voordat je het uit het bakblik haalt.
Serveertemperatuur
Serveer het bananenbrood op kamertemperatuur of licht opgewarmd in de oven of magnetron.
Aantal personen
Dit recept is geschikt voor ongeveer 8 personen.
Totale tijd
De totale bereidingstijd bedraagt ongeveer 1 uur en 15 minuten, inclusief 50 minuten oventijd.
Voedingswaarde
Per portie van 100 gram bevat dit bananenbrood ongeveer:
- Calorieën: 280 kcal
- Koolhydraten: 35 gram
- Vetten: 12 gram
- Eiwitten: 6 gram
- Vezels: 3 gram
Tip
Voeg voor een extra smaakvol bananenbrood stukjes pure chocolade toe aan het beslag voordat je het in de oven doet.